Elképesztő: “Hisztis, nehéz napokkal” szúrt oda a fideszes polgármester az ellenzéki képviselőnőnek

Megosztás

Finoman szólva sem megszokott párbeszéd hangzott el a hajdúnánási önkormányzati ülésen – mintha száz évvel korábban lennénk…

„Úgy látom, hogy ez egy nehéz nap önnek is, képviselő asszony. Vannak ilyen napok, hölgyeknél ez nehezebb” – mondta Szólláth Tibor, Hajdúnánás fideszes polgármestere egy önkormányzati ülésen Bódi Judit ellenzéki frakcióvezetőnek, amikor az kritizálta a település vezetését – adta hírül a 444.hu. Bódi gusztustalannak nevezte a polgármester szavait, de Szólláth nem sokkal később ugyanígy támadt a képviselőnőre, azt mondta

„Van egy feleségem, és van egy lányom is, ismerem ezeket a hisztis napokat, nehéz”.

„Van egy feleségem, és van egy lányom is, ismerem ezeket a hisztis napokat”
Valóban a Fidesz iránya lenne a jó irány ilyen beszédstílussal?

Bódi emlékeztette a polgármestert, hogy ez már a második szexista megnyilvánulása az ülésen, mire Szólláth így válaszolt:

„Bocsánat, én nem a jelenlévő nőkről beszélek, én önről beszélek. Ezen a napon végighisztizi a testületi ülést. Ne haragudjon, tudom, hogy vannak ilyen dolgok, de ez van.”

A Debreciner híradása szerint a teremben mások nem kifogásolták a polgármester szavait, de a városvezető később, egy szünet után elnézést kért a kijelentéseiért.

Ezek a mondatok az épülő MotoGP-pálya kapcsán felmerült vita során hangzottak el – mint ismert, Hajdúnánáson 2023-ban Superbike-, 2024-től pedig MotoGP-futamokat szeretnének rendezni, ennek érdekében pedig óriási beruházások zajlanak. Ezek részletei jól lekövethetők az Átlátszó cikkében, a polgármester most csak annyit mondott, hogy ők sajnos nem tudnak részleteket mondani, mert nem ők a beruházók.

Itt végigkövethető a teljes ülés, a szexista megszólalások 1:23:00-tól és 1:59:00-tól nézhetők meg:

Kapcsolódó cikkek